fbpx
Вести

Земјоделците сакаат да користат дронови

dronovi

Расте интересот кај земјоделците за користење на дронови. Според  нив примената на современа опрема  драстично ќе им ги  намали  трошоците и времето за работа. Од сојузот на стопански комори велат дека освен во агро бизнисот ќе се работи и на воведување на светските трндови и во другите сектори , индустријата и туризмот кои  значително ќе помогнат за  намалување на  цената на крајниот производ.

Од цивилно воздухопловство велат дека на компаниите на располагање им стојат пари од ЕБОР  како помош за зголемување на конкуренцијата на проектите во јавниот сектор.

За стопанството, агенцијата за цивилн воздухопловство е значаен партнер во реазлиацијата на нивните бизнис планови.


 

сител.мк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close