fbpx
Вести

Зголемени цените во земјоделството

Цените во земјоделството во јули годинава се зголемени за 0,1 отсто кај импутот и за 0,6 отсто кај аутпутот во споредба со истиот месец од претходната година.

zgolemeni cenite vo zemjodelstvoto

 

Според податоците на Државниот завод за статистика, цените на тековно потрошени средства во земјоделството пораснале за 0,1 отсто, додека средствата наменети за инвестиции во земјоделството се намалиле за 0,5 отсто. Цените на растителното производство, пак, се зголемени за 3 отсто, а цените на добиточно производство се намалени за 4 отсто.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close