fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

30 години земјоделец- Лазе Ацевски од село Бистрица

Лазе е корисник на мерките од ИПАРД програмата од кои си има набавено атомизер и мулчер.

Лазе Ацевски од село Бистрица, кој заедно со своето вредно семејство повеќе од 30 години се занимава со земјоделство.
Лазе е корисник на мерките од ИПАРД програмата од кои си има набавено атомизер и мулчер.
-Наидов на голема поддршка за Интервентниот пакет мерки, што ме прави навистина среќен. Воедно, Лазе ме увери дека ќе аплицира токму за мерката житни култури, со која земјоделците добиваат до 40% помош за набавка на вештачко ѓубриво, како и поддршка од 400 денари по хектар за набавка на течни фолијарни ѓубрива за минимум употребени 6 литри течно ѓубриво по хектар за житни култури, рече министерот Љупчо Николовски.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close