fbpx
Вести

Дали знаете колкави треба да ви бидат порциите храна?

Големите порции, без разлика на тоа колку и да е здрава храната која ја јадете, и те како влијаат на тоа дали ќе имате прекумерна тежина.

dali znaete kolkavi treba da vi bidat porciite hrana

 

Храната, односно порциите на храната која ја консумираме секојдневно, во последните 20 години драстично  се зголемени. Тоа го потврдува и едно британско истражување направено од страна на „the British Heart Foundation“.

Еве неколку примери споредени со секојдневни предмети:

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-1

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-2

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-3

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-4

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-5

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-6

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-7

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-8

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-9

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-10

kolkavi-treba-da-vi-bidat-porciite-na-hrana-11

 

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close