Рурален туризам

Државите од регионот ќе ја јакнат соработката во руралниот развој

 

drzhavite od regionot kje ja jaknat sorabotkata vo ruralniot razvoj

Државите од регионот ќе ја јакнат соработката во областа на руралниот развој и ќе започнат повеќе меѓународни заеднички проекти. Во Скопје се формираше мрежа на истражувачи од оваа област.

– Овој состанок е многу важен од аспект што прв пат научници и истражувачи имаат можност од свој агол да ги разгледаат проблемите на руралните региони, како и проблемите на научните предизвици. До сега бевме дел од големите мрежи кои ги водеа други организации, а токму ние ги следевме. Овој пат можеме да го покренеме значењето на овие теми од страна на нашите земји кои се различни од другите во светот, кои имаат приоритети и различни политики за оваа област.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close