fbpx
Агро бизнисБез категоријаВести

Фамилијата Давитковски од Лозово се корисници на ИПАРД и добитници на трактор

Веќе е распишан повикот за мерката 3 од ИПАРД 3 програмата, со која на располагање ставаме 14 милиони евра.

Фамилијата на Стојан Давитковски, од Лозово  се занимава со лозарство и се успешни ИПАРД  корисници, добитници на трактор.
Европската унија е единствената шанса за Македонија. Тоа го гледаме преку многуте успешни ИПАРД  приказни. Веќе е распишан повикот за мерката 3 од ИПАРД 3 програмата, со која на располагање ставаме 14 милиони евра, објави министерот за земјоделие Љупчо Николовски.
Од некогаш заробена и изолирана држава, денес сме држава од која другите земаат позитивен пример. Земја која своето искуство го пренесува на другите. Нашата држава е посочена од Европската Комисија, како една од земјите, која е на нај напредно ниво во делот на усогласеноста на земјоделскиот сектор со европските земјоделски политики и користењето на средствата од ИПАРД  програмата.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close