fbpx
Вести

Индекси на цените во земјоделството

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во јуни 2016
година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е намален за 1.0%, а кај аутпутот е зголемен за 3.9%.

indeksi na cenite vo zemjodelstvoto 4
Во јуни 2016 година, во споредба со јуни 2015 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени
средства во земјоделството) изнесува 98.9, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 99.7.
Во делот аутпут, во јуни 2016 година, во споредба со јуни 2015 година, индексот на цените на растителното
производство изнесува 106.8, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 97.3.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close