fbpx
ВестиСовети

КАЛЕНДАР НА ЗЕМЈОДЕЛЕЦОТ ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ Пчеларство

Поволните топли денови во ноември овозможуваат пчеларот да се погрижи за пчелните
семејства пред настапување на зимата. Се прегледуваат капаците на кошниците дали се
добро затворени, а доколку не се треба тоа да се направи. На пчелните семејства треба
да им се обезбеди смиреност, и до кошниците не треба да имаат пристап домашните и
шумските животни.


 

agencija.gov.mk

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close