fbpx
ВестиСовети

Календар на земјоделецот за месец СЕПТЕМВРИ Овоштарство

Во септември зреат есенските и зимските сорти круши и јаболка. Во овој
период гасениците на јаболковиот црв го напуштаат овошјето и ползат по гранките на
дрвото. Се заплеткуваат во кожурец, тие презимуваат под испуканата кора или во
почвата на длабочина 15 – 20 см. За ова во текот на месецот е подобро да се копа
околу дрвјата и да се исчисти старата испукана кора.


 

agencija.gov.mk

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close