вестиТоп вести

Користени машини за дробење на биомаса од Вилибалд

Како лидер на пазарот во полето на дробачи на биомаса, Вилибалд секогаш им нуди на своите клиенти многу добри обновени користени машини.
Целта на Вилибалд е да ги откупи користените машини назад од клиентите кои ги заменуваат старите машини и ја чекаат својата нова машина. Овие користени машини ќе бидат откупени од Вилибалд.


Многу често машините се во доста добра состојба, со 2500-5000 работни часови и просечна старост помеѓу 3-5 години.

Пазарот на користени машини порасна во многу познато место за крајните клиенти кои не сакаат да трошат премногу пари, но сепак сакаат да набават машина во многу добра работна состојба, претежно со гаранција од 6 месеци.

Најпознатата машина е тука нашата ЕП Ајкула 1 со 40 (или 48) флексибилни шипки кои се нишаат. Совршена машина за дробење на зелениот отпад, слама, измет и ѓубриво, лисја и помали дрвја и гранки. Поради системот со нишање, нашата машина е многу отпорна на камења. Оваа машина го постигнува најдобриот краен резултат во биомасата.

Но, исто така, ЕП Ајкула 2 со 32 многу тешки слободни секачи со нишање е вистински професионалец во секторот Биомаса. Големината на машината е сосема иста. Само роторот и секачите се поголеми и потешки. Масата која излетува е повеќе од Ајкулата 1 и затоа оваа машина е малку поцврста. Овој „ѕвер“ може да го уништи и дрвото, старото и срушено дрво, мебелот, помалите дрвја. Тоа е повеќе или помалку најфлексибилна машина од куќата на Вилибалд.

Исто така, Minishark со 18 бесплатни шипки за нишање уживаат сè поголема и поголема популарност.
Оваа машина е исто така предодредена за зелениот отпад, измет и ѓубриво, но со помал проток како „големиот брат“,  Ајкулата.

Затоа, секогаш се обидуваме да ја најдеме вистинската машина за секоја апликација од клиентите.
Тестирајте нè и побарајте добри машини обновени и кажете ни го вашиот буџет.
Ние секогаш ќе најдеме прифатливо решение за вас.

 

Валентина Соколовска

за Зелена берза

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close