Министерството за земјоделство домаќин на 12. годишен работен состанок на министрите за земјоделство од ЈИЕ

(Oвој напис е објавен на: November 13, 2018)

Министерството за земјоделство и постојната работна група за регионален рурален развој во Југоисточна Европа оваа година се домаќини на 12 тиот годишен работен состанок на министрите за земјоделство од Југоисточна Европа.

На состанокот  кој ќе се одржи вчетврток ќе присуствуваат министри од земјите од регионот како и од Германија и Чешка и престваници од Европската комисија и Организацијата за храна и земјоделство.

На настанот ќе се дискутира за иднината на секторот и руралниот развој во овој регион.

 


 

sitel