fbpx
Вести

Лозарство – календар за месец април

lozje

Во овој период кроењето на лозјата веќе треба да биде завршено.

Доколку не е извршена пролетна обработка и внесување на ѓубрива, потребно е во текот на овој месец да се заврши со таа агротехничка мерка.

Треба да се користат комбинирани ѓубрива со брза апсорпција. Потребно е да се започне со првите обработки на почвата и уништување на плевелите.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close