fbpx
ВестиМакедонија

Луда Мара доби нов реконструиран кеј во должина од 3 километри

Нов лик ново место за рекреирање на граѓаните

Проектот за “Реконструкција на регулирано речно корито на река Луда Мара, со партерно и урбано уредување”, се реализира во соработка со Вардарскиот плански регион. Урбанизираниот кеј е во должина од три километри и се протега од ул. „Страшо Пинџур“ кај мостот на излезот од Ваташа на југ, до мостот „Белка“ кај булеварот „Видое Смилевски“ на север. Kејот претставува вистинско место за уживање, и е едно од омилените места за рекрерање на граѓаните, објави градоначалникот на Општина Кавадарци.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close