fbpx
Вести

МЕСАРИТЕ БАРАНИ КАКО ПРОГРАМЕРИТЕ: Но, овие професии никој не ги сака

mesari

Иако во соседна Србија постои апликација која се вика Poslonaut, и преку која работодавците можат да најдат работници и обратно, сепак за одредени профили многу тешко се наоѓаат кадри.

Во текот на 2017 година преку оваа апликација за работно место промотер имало по 10 кандидати, а во областа на нега и убавина имало помалку понуди од огласи.

За секој оглас за маркетинг и продажба имало по 8.5 пријави, а за занаетите било еден на еден.

Во Србија на пазарот на труд тешко е да се дојде до фризер.

Месарите се барани исто како и програмерите, но многу тешко се пронаоѓаат.

За 304 огласени позиции во областа нега и убавина имало 204 пријави.

За месари, готвачи на 130 огласи се пријавиле 227 кандидати.


 

фактор

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close