fbpx
ВестиМакедонијаСоветиТоп вести

Модели за овошје и зеленчук

Компанијата Exotic King од Бистра во близина на Запрешиќ претстави интересни модели на срца и ѕвезди за дизајнирање на овошје и зеленчук во одгледувањето наречено “Со срце и ѕвезда“.

Се изработуваат интересни модели на срца и ѕвезди за дизајнирање на овошје и зеленчук во одгледувањето наречено “Со срце и ѕвезда”.
Иновативниот дизајн на моделот ви овозможува да ги произведувате плодовите од краставици, домати, тиквички, лимони, јаболка, мандарина, круши, портокали, смокви и многу други плодови. Моделите се достапни во различни големини, 8 см за мали плодови, 20 см за средно овошје, 30 см за многу долго овошје, и други должини се исто така достапни на барање. Моделите, т.е. калапи, се направени од квалитетна, долготрајна пластика која може да биде во контакт со храна, производот е заштитен со UV заштита, а целиот систем за ракување е едноставен, брз и ефикасен. Моделите се за повторна употреба и можат да се користат многу долго. Моделите можат да се користат на различни видови краставици многу успешно. Сигурно не можеш да направиш грешка. Срциња и ѕвезди никогаш не е премногу. Квалитетот на краставицата, израснат во моделот е загарантиран. Органолептичките тестови извршени во Фондацијата ЕУ ја потврдуваат добрата конзистенција и долгата свежина на краставицата која  расте во моделите. Exotic King ги комерцијализира ѕвездите и срцата во форма на краставици и планира да испорача 120.000 такви краставици за гастрономски, декоративни и угостителски потреби. Тие исто така ги тестираа најдобрите тиквички за да ја направат ѕвездата и срцето да се комерцијално достапни. Exotic King ги тестираше најдобрите видови. Лиметата и лимонот-се мали плодови кои даваат одлични резултати со моделите. Можни се различни декорации за  јадења и пијалоци, границата е само имагинацијата. И многу други видови овошје се погодни за употреба на овие модели. Бидете храбри и пробајте го тоа!
Како да се користи:

Чекор 1. Затворете го калапот од едната страна со притискање кон другата страна.

Чекор 2. Изберете мало плод на растението и ставете калап на него, така што целиот плод е во калапот. Користете жица за да го закачите калапот за растението.

Чекор 3. Нека расте овошјето.

Чекор 4. Кога краставицата ќе го добие обликот на  калапот, отворете го калапот и отсечете ја рачката. Отворете го калапот до крај и извадете го плодот само од едната страна.

 

Валентина Соколовска

за Зелена берза

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close