fbpx
ВестиТоп вести

Најевтините и најповолни кредити кои ги обоија македонските полиња во „зелено“

John Deere , Синпекс и Прокредит ја “позеленеа” Македонија со најповолните кредити за земјоделци

Од минатото лето до денес околу сто и дваесеттина земјоделци инвестираа во нов John Deere трактор. Интересот за „зелениот џин“ не стивнува ни сега, кога светот застана, а најголем дел од човештвото е во карантин.

Што е тоа што ги натера овие земјоделци да купат John Deere, трактор – поим за квалитет и иновација и сон на многу фармери?

Одговорот кој го добивме од земјоделците е различен:

 • неверојатно поволна цена
 • отплата на 60 рати
 • не мора да се уплати учество
 • речиси една година грејс период
 • можнот за три години гаранција
 • John Deere си е John Deere !
 • Сонувам за John Deere од детството!

Но, на сите нив најважното е НАЈНИСКАТА  МОЖНА КАМАТА – САМО 2,9 %.

 • Зошто само во СИНПЕКС и само за тракторите John Deere се нудат овие најповолни услови?

John Deere е огромна компанија која на прво место го поставува задоволството на својот клиент. Не е важно колкав земјоделец е и со колку земја. John Deere има решение за секого. Од таа причина, а со заедничка цел, ДА ЈА ПОЗЕЛЕНИМЕ МАКЕДОНИЈА, Синпекс заедно со John Deere и со John Deere Financial најде пратнер во Прокредит банка и започна една голема кампања на задоволство на сите инволвирани страни, ни одговори Александар Зулумовски, референт за продажба во Синпекс ДОО- Битола.

-Иако е кризна ситуација, сепак има голем интерес кај земјоделците за набавка на машини на рати. 90% од клиентите купуваат на рати со кредит. Прокредит банка одобрува кредити на 5 години со грејс период на плаќање од 1 година. Плаќањето може да го прават по нивна желба и тоа месечно, квартално, полугодишно и годишно како што ним им одговара. Исто така може да биде со или без учество, а првата рата може да ја платат по една година. Токму заради поволните услови кои се адаптираат врз желбата и можностите на клиентите постои голем интерес. Во денот, во просек пополнуваме од 5-6 апликации, вели Константин Ташковски од одделот за продажба во Синпекс- Битола.

Самата процедура околу средувањето и поднесувањето на апликација за кредит е едноставна, предодобрувањето е за 24 часа, а до преземањето на тракторот поминуваат најмногу 2 недели.

-Кога ќе дојде заинтересиран клиент  прво им кажуваме кои документи им се потребни. Пополнуваме апликации за физички и правни лица. Не се потребни голем број на документи и истите се вадат за два до три дена. Физичките лица потребно е да обезбедат:

-Околу 50% од апликантите се на возраст од 35 – 45 години, но има и добар процент на млади земјоделци на возраст од 20-25 години. Успеваме да ги услужиме сите клиенти. Го даваме нашиот максимум да им помогнеме во нивниот избор и од тука да заминат задоволни, вели Александар Зулумовски.

-При предавањето на тракторот добивате и посебна обука со упатства и совети што треба да ги знаете за управување со механизацијата, велат од одделот за продажба во Синпекс-Битола.

Како до кредит? Каква е процедурата?

 • Наједноставна ! Само јавете се на нашите телефони 047 208 500 или на мобилните броеви 078 328 340, 075 224 679 .

Другото е наша обврска !

Ве очекуваме !

Како до кредит за John Deere трактор ?

 

 1. Одберете го својот модел на ——-
 2. Или контактирајте не на ——
 3. Ние ќе Ви ја пополниме апликацијата
 4. Прокредит ќе Ве предодобри ако сте кредитно способни
 5. Вие ќе ни ја пратите оваа документација

Физички лица:

-копија од лична карта

-извод од трансакциска  сметка  за 1 година наназад,

-имотен лист или договор за закуп на земја

-извештај за добиточен фонд од Ветеринарна станица (доколку располагаат со стока).

Правните лица плус уште овие документи

-тековна состојба на фирмата и

-завршна сметка.

 1. После исплатата од Прокредит банка повелете по Вашиот трактор
 2. Уживајте во работењето, остварувајте резултати и не се секирајте имате една година до првата рата.

 

П.Ј.

 

Слични написи

Back to top button
Close