Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести
Најсочните кременадли досега
Секоја кременадла премачкајте ја со маринадата.
Вака подготвени, можете да ги подготвите и во тава и на скара.
Потребно е:
1 кг кременадли од вратот
50 мл маслиново масло
сол и суви зачини
1 лажичка мед
2 лажички сенф
малку рузмарин
оригано
Подготовка:
Кременадлите благо да се исчукаат и малку да се посолат. Истурете маслиново масло во сад, додадете зачини, мед, сенф, рузмарин и оригано се добро измешајте и секоја кременадла премачкајте ја со маринадата. Потоа повторно измешајте сè и покријте.
Оставете еден час месото добро да ги впие зачините. Скара. Скарата може да биде на јаглен, електрична или тефлонска тава.