fbpx
Вести

Намален индексот на цените во земјоделството

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во август 2016 година, во однос на истиот месец од претходната година, и кај инпутот и кај аутпутот, е намален за 0.8%.

namalen indeksot na cenite vo zemjodelstvoto

 

Во август 2016 година, во споредба со август 2015 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени
средства во земјоделството) изнесува 99.2, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 99.4.

Во делот аутпут, во август 2016 година, во споредба со август 2015 година, индексот на цените на растителното производство изнесува 101.1, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 95.8.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close