fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Николовски-Афионот го враќаме на нивите

НОВО! Преку новиот модел за субвенционирање овозможуваме 6.000 денари како основна мерка, 6.000 денари за остварен принос од 300 килограми афионова ќушка, и дополнителни 2.400 денари по хектар зелена нафта.

Афионот како дел од македонската традиција го враќаме на земјоделските полиња. Преку новиот модел за субвенционирање овозможуваме 6.000 денари како основна мерка, 6.000 денари за остварен принос од 300 килограми афионова ќушка, и дополнителни 2.400 денари по хектар зелена нафта.
Денеска, заедно со Александар од BioOil Makpremium сме во посета на плантажите засадени со афион во село Калуѓерица радовишко. Преку ваквите мерки ги мотивираме земјоделците, и го ставаме афионот на листата значајни стартешки култури за кои даваме поддршка, објави министерот Љупчо Ниоловски на ФБ.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close