fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Николовски објави-10.000 евра поддршка за набавка на механизација, опрема за производство и продажба од праг или фарма

Покрај грантот од 6.000 евра за рурална жена, подготивме и нова мерка бизнис план во земјоделството

За прв пат во историјата на државата, жените земјоделки ќе можат да користат платено отсуство за мајчинство.
Ова е голем успех кој го постигнавме заедно со НФФ и Министерството за труд и социјална политика. Во отсуство на законско решение, ние изнајдовме модел преку посебна програма, финансирана од буџетот на Платежната агенција, да им се исплати еднократна финансиска поддршка од 81.000 денари.
Покрај грантот од 6.000 евра за рурална жена, подготивме и нова мерка бизнис план во земјоделството, но и мерка за поддршка на мали прпизводители на храна. Преку овие мерки доделуваме по 10.000 евра поддршка за набавка на механизација, опрема за производство и продажба од праг или фарма, објави министерот Љупчо Николовски на Фејсбук .
Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close