fbpx
Вести

Нови критериуми за субвенции за житни култури

Нови критериуми за субвенциите за житните култури за оваа година. Оние земјоделци кои не употребуваат сертифицирано семе ќе добијат 1.000 денари помалку.

pcenica

Производителите на пченица, житни и индустриски култури ќе добијат по 12.000 денари по хектар доколку употребиле сертифициран семенски материјал, а за другите земјоделски култури, субвенцијата ќе изнесува 8.000 денари.

Дополнителни 1.000 денари ќе се добива и за производството на добиточната храна,а по 3.000 за сончоглед и за ориз.

Субвенцијата од 60 денари за килограм тутун останува и оваа година.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close