fbpx
Вести

Огласи за закуп на земјоделско земјиште до и над три хектари

traktor1

Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска објави два јавни повика за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до и над 3 хектари.

Со огласот за над 3 хектари се дава во закуп земјоделско земјиште во сопственост на државата во Виница, Гевгелија, Струга, Кавадарци, Кратово, Кочани, Неготино.

Предмет на јавниот оглас за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини до 3 хектари преставува земјоделско земјиште во Неготино, Берово, Пробиштип, Кисела Вода, Кичево и Прилеп.

По овјавување на Одлуката за двање согласност на Јавниот оглас за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост во Службен весник на РМ, Министерството огласот го објавува во најмалку три дневни весници.


 

бриф.мк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close