Овчеполските ниви без вода, на сезонците нема кој да им го продолжи договорот за работа

(Oвој напис е објавен на: June 10, 2019)

Овчеполските ниви ќе немаат вода, бидејќи на сезонските работници нема кој да им го продолжи договорот за работа. Станува збор за 20 работници кои го одржуваат системот од Злетовица до Каратманово и на кои договорите за работа веќе им се истечени,објавува вечер.
Луѓето кои се моментално на работа договорот им заврши на 31 мај годинава и немаат никаков договор за понатамошно работење, ниту пак се известени дали ќе продолжат понатаму со работа, изјави Владо Ивановски, од РЕ Водостопанство „Овле Поле“, Св. Николе.
Поради тоа на земјоделците од Овче Поле нема кој да им ја пушти водата.

Извор: вечер