fbpx
Агро бизнисВестиМакедонија

Поднесете барање за финансиска поддршка за полјоделски култури

Минимум засеана површина е 0.5 ха во производната 2020/2021 година.

Минимум засеана површина е 0.5 ха во производната 2020/2021 година.
– Висината на директните плаќања за пченица, пченка, ‘рж, овес, тритикале, хељда, сирак , просо, хмељ, љен, леќа, кикирики, соја, сончоглед, маслодајна репка, добиточна репка, шеќерна репка, памук, анасон, фацелија, граор, еспарзета, добиточен грашок, наут и луцерка е 12.000 денари, односно 14.000 денари за пријавена површина од 5 – 50 хектари со задолжителна употреба на сертифициран семенски материјал.
– Висината на директните плаќања за ориз изнесува 25.000 денари по хектар, односно 30.000 денари по хектар за пријавена површина од 5 – 50 хектари со задолжителна употреба на сертифициран семенски материјал
– Висината на директните плаќања за афион изнесува 16.000 денари по хектар, односно 19.200 денари по хектар за пријавена површина од 5 – 50 хектари со задолжителна употреба на сертифициран семенски материјал
Аплицирањето трае до 31 мај 2021
Аплицирајте елетронски на www.ipardpa.gov.mk
 директни плаќања  е – барање или посетете ја најблиската подрачна единица при МЗШВ
Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close