вестиМакедонијаТоп вести

Пријавувањето на изгубените картички ќе биде до 12.6.2020 година

Од канцеларијата на  Подрачната единица на МЗШВ во Битола  известуваат дека рокот за пријавување на загубени или оштетени картички за зелена нафта истекува на 12 јуни 2020гдоина.

Сите земјоделци кои ги имаат изгубено картичките за зелена нафта од минатата 2019 година,  потребно е да се обратат до МЗШВ ПЕ Битола и да ги достават следните податоци:

  • Име и Презиме
  • Име на фирма / доколку се работи за фирма
  • ЕМБГ / ЕДБ
  • ИДБР број на семејното земјоделско стопанство

 

Сите останати земјоделци на кои картичките им се во ред потребно е да ги чуваат и за истите ќе им биде доставено решение со сума за ново надополнување. Пријавувањето на изгубените картички ќе биде до 12.06.2020 година . 

 

Слични написи

Back to top button
Close