fbpx
Вести

Привршува пријавувањето за субвенции

Земјоделците доколку сакаат да добијат финансиска поддршка од државата ќе треба да поднесуваат барање по електронски пат. Крајниот рок за аплицирањето е до 15-ти септември.

Привршува поднесувањето на барања за директната државна финансиска поддршка во земјоделството. Земјоделците на располагање имаат вкупно 160 милиони евра, велат од ресорното министерство.

Во моментов тече рокот за аплицирање за субвенции за растително производство и тоа: за полјоделски и градинарски култури, за одржување на овошни и лозови насади како и за производство на сертифициран семенски и саден материјал.

За сточарското производство се поднесуваат барања за одгледување на говеда, овци, кози, свињи, пчели и живина.

Корисници се земјоделските стопанства кои се запишани во регистарот и кои ги исполнуваат условите од програмата за субвенционирање.

Постапката за начинот на поднесување на барањата за директните плаќања е истакако и за претходната година.

Крајниот рок за аплицирање е до 15-ти септември.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close