fbpx
ВестиТоп вести

Шеготека со Без навреда

 

Корона

Прашуваат Влав:

-Како е кај вас, има ли корона?

-Има корона, ама колку за нас!

Месеци

Го прашуваат Стојанче на час:

-Ајде наброј ги месеците во годината.

-Јануари, февруари, карантин, декември.

-Седи, петка.

Сите мажи се исти

Разговараат две пријателски:

-Да ти кажам право сите мажи се исти.

-Па, ако се исти оти се мажеше пет пати?

-Па, маче платите им беа различни.

Грав или ракија

Трпе ја прашува Трпана:
– Жено, што имаме за ручек денес?
– Тавче гравче.
– Пак! Не можам секој ден да јадам грав!
– Е да бе, а иста ракија можеш да пиеш секој ден?!

Алиби

Полицијата истражува:

-Имате ли алиби за време на убиството?

-Што е тоа алиби?

-Па некој да ве видел тоа време…

-Фала му на Бог никој не ме виде!

Лекот е кај докторот

Трпе ја носи Трпана на доктор.
Трпана му се жали на докторот дека немала секс со години.
Докторот имал секс со Трпана пред Трпе и му вели:
– Е ова и треба на жената, 3 пати неделно.
Трпе замислено одговара:
– Докторе, во понеделник и среда можам да ја носам, ама во петок сум со другарите на фудбал…

Крштевка или развод

Крштеваат маж од околу 40 години. По едно време попот вели:
– Одговори три пати. Се откажуваш ли од сатаната?
Мажот се врти кон попот:
– Дедо Попе, ти ме крштеваш или ме разведуваш?!

Нашата свадба

Димче гледа телевизија и коментира на глас:
– Не оди таму бе! Пу бе, глуп!
– Драги, што гледаш, пак фудбал?
– Не нашата свадба.

 

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close