Со додавање на еден зачин, вашата кајгана ќе биде превкусна
Подготовката на кајгана за многумина е рутинска процедура, па затоа мислат дека е доволно само да се изматат и да се испржат јајцата.
Подготовката на кајгана за многумина е рутинска процедура, па затоа мислат дека е доволно само да се изматат и да се испржат јајцата.
Сепак, постои еден мал трик кој ќе го направи вашето јадење многу повкусно.
Ориганото е зачин кој влегува во речиси секое јадење, но на јајцата им дава навистина посебен вкус.
Постапката е следна:
Исецкајте половина главица кромид и пропржете го на масло. Изматете ги и посолете ги јајцата и ставете ги во тавче, а можете да исечкате и малку шунка или сланина. Додадете два прстофати оригано, па можете да додадете и малку ким.
Сето убаво измешајте го и испржете го, а кога ќе биде готово извадете го во чинија на која претходно сте ставиле салфетка, за да се исцеди вишокот масло.
Јајцата можете да ги послужите со чери домати и малку магдонос.