Спорот со брашното на седница на економскиот совет

(Oвој напис е објавен на: March 6, 2018)

brasno

Спорот со брашното со соседна Србија ќе биде една од точките на утрешниот економски совет со кој ќе претседава вицепремиерот Кочо Анѓушев.

Инаку преговорите продолжуваат помеѓу двајцата министри за земјоделство, Николовски и Љајиќ преку телефонски разговори.

Тие во неколку наврати во текот на денот разговарале за надминување на проблемот што се појави откако Македонија го смени правилникот за контрола на квалитет на странското брашно. Србија се закани со контра мерки кои ќе го отежнат увозот на сите македонски земјоделски и прехрамбени производи.


 

24вести

Share Button