fbpx
Вести

Субвенции за набавка на добиток

Огласот е за набавени, јуници, овци, кози, свињи и пчелни матици во периодот од 1 октомври до 31 декември 2015 година, а висината на подршката е до 6,5 милиони денари по корисник.

Парите се добиваат со ко-финансирање од 50 до 75 проценти од одобрените трошоци во зависност од категоријата и од местото каде што се наоѓа фармата.

subvencii za nabavka na dobitok

 

Еден сточар може да достави најмногу две барања, кои се избираат со бодување.

Набавката на пчелни матици се субвенционира до 600.000 денари.

Аплицирањето е исклучиво електронски и ќе се врши до крајот на февруари.

Доколку фармерот не е воможност сам да аплицира може да побара помош во најблиската подрачна единица на Министерството за земјоделство.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close