fbpx
ВестиТоп вести

Субвенции за подигнување нови лозови и овошни насади

До 30 септември лозарите и овоштарите ќе можат електронски да аплицираат за финансирање на нови насади подигнати од 1 јануари до 30 септември 2016 година.

subvencii za podignuvanje novi lozovi i ovoshni nasadi

 

Субвенциите се од 50 до 75 проценти во зависност од возраста на земјоделецот и местото на насадите.

Право на овие пари имаат евидентираните земјоделци со површина од најмалку половина хектар.

Треба да имаат и агрохемиска анализа на почвата и платена водарина и пашарина.

Барателите кои ги исполниле условите за користење на средства се рангираат со бодување ,а оние со ист број на бодови ќе се рангираат според датумот и времето на поднесување на електронското барање.

 

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close