вести

Субвенционирање камати за земјоделски производи

(Oвој напис е објавен на: февруари 9, 2017)

Од почетокот на идната година сите земјоделци на кои ќе им бидат одобрени инвестиции со средствата од европските ИПАРД фондови, ќе можат да побараат субвенционирање на банкарските камати.

subvencioniranje kamati za zemjodelski proizvodi

 

Државата ќе субвенционира половина од каматната стапка која не може да биде поголема од осум проценти и за кредити не поголеми од 500.000 илјади евра.

Субвенционирање на каматните стапки има за цел поголемо искористување на парите од европската ИПАРД програма и ќе важи за кредити за земјоделствота земени од сите деловни банки.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close