Супермаркети во Виетнам користат лушпи од банани наместо пластична амбалажа

(Oвој напис е објавен на: June 3, 2019)

Супермаркети во Виетнам усвоија иницијатива од Тајланд, која користи лисја од банани наместо пластични пакувања како алтернатива за пакувањето.

Супермаркетот Rimping во Chiangmai, Тајланд заработи пофалба на Фејсбук од светската еко-заедница штом излезе со еколошко пакување откако една локална фирма минатата недела ја објави на нивната страница.

Еколошката идеја, која беше инстант хит меѓу светската јавност, наскоро го привлече вниманието на виетнамските супермаркети.


 

vecerpress