fbpx
Вести

Светот има резерви на пченица за четири месеци

oriz

Нивото на светските залихи на пченица покрива четиримесечна глобална потрошувачка на оваа житарица.

Според податоците на американското Министерство за земјоделство резервите на жито во светот во моментов изнесуваат околу 252,26 милиони тони.

Како што наведуваат стручњаците од Министерството за земјоделство на САД,  нивото на светските залихи на пченица и понатаму е на исклучително високо ниво, а вообичаено складираните резерви се доволни да ја покријат светската потрошувачка во период од 2,5 до 3 месеци.


 

вечер.мк

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close