Божиќ се ближи, а цените на продуктите за богата трпеза традиционално растат до плафон

Божиќ се ближи, а цените на продуктите за богата трпеза традиционално растат до плафон

Традиционално и оваа година во пресрет на најголемиот христијански празник Божиќ, цените на производите на пазарите вртоглаво почнуваат да растат. Останаа уште неколку денови до големиот празник, пазарџиите веќе ги “напумпаа“ цените, а сабота е клучниот ден кога цените ќе бидат до плафон високи. За Бадник домаќинките ќе ја наполнат трпезата со посно гравче, риба, сарма, костени и овошје, а пак за Божиќ поголемиот дел од граѓаните ќе се омрсат со свинско и пилешко месо….

Повеќе...