Агенцијата за туризам и локалната власт соработуваат за развој на руралниот туризам во Кратово

Агенцијата за туризам и локалната власт соработуваат за развој на руралниот туризам во Кратово

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски беше во работна посета на општина Кратово, каде оствари работен состанок со градоначалникот, д-р Љупчо Бојаџиев. Градот на кулите и мостовите, градот со најубавите легенди од отоманскиот и римскиот период, градот сместен во грлото на изгаснат вулкан има содржини за да привлече многу повеќе туристи. Двете институции беа согласни дека треба да се работи на условите, инфрастуктурата, збогатување на туристичките содржини и нивна промоција,…

Повеќе...

Oбука за сертифицирање органски производи во Кратово

Oбука за сертифицирање органски производи во Кратово

Во Кратово денеска продолжува обуката за сертифицирање органски производи, која е дел од серијата обуки „Нова генерација органски фармери“ за премин од традиционално кон сертифицирано органско производство на храна, во рамки на проектот „Произведувај органски – пакувај еколошки“. Проектот го имплементира здружението Граѓански центар за одржлив развој „ЕГРИ“ од Крива Паланка заедно со здружението „НИЕ“ од Ќустендил, Бугарија, со средства од ИПА Програмата на Европската унија за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Македонија….

Повеќе...

Во Кратово тренинзи „Нова генерација органски фармери“

Во Кратово тренинзи „Нова генерација органски фармери“

Со првата дводневна обука која викендов ќе се одржи во Кратово, започнува серијата обуки за премин од традиционално кон сертифицирано органско производство на храна, во рамки на проектот „Произведувај органски-пакувај еколошки“, што здружението Граѓански центар за одржлив развој „ЕГРИ“ од Крива Паланка го имплементира со здружението „НИЕ“ од Ќустендил, Бугарија. Проектот се реализира со средства од ИПА Програмата на Европската унија за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Македонија. – Обуките на тема нова…

Повеќе...