Трик за марулата да биде свежа во фрижидерот

(Oвој напис е објавен на: November 16, 2018)

Ако сакате марула, а знаете колку брзо ја губи свежината, има само еден трик.

Се што треба е да ја завиткате во хартија, и така таа нема да ја загуби свежината со денови.

Хартијата ќе спречи свежината на марулата да исчезне, па така ќе ја користите повеќе денови, а ќе биде како штотуку да сте ја купиле од пазар.

Пробајте, навистина делува.

 

Валентина Соколовска

за Зелена берза

Share Button