Турците заинтересирани за македонското вино

(Oвој напис е објавен на: February 27, 2017)

Во рамки на традиционалната манифестација „Духовден Праскобер“, која викендов се одржа во Росоман, во Тиквешкиот Регион турски бизнисмени дојдоа да посетат неколку винарници.

turcite zainteresirani za makedonskoto vino

 

Тие се заинтересирани за извоз на тиквешко вино во Турција и, во рамки на посетата, ги разгледуваа можностите за соработка.

Фикрет Чам, кој е поранешен градоначалник на Јеникен, општина збратимена со Росоман, ја предводеше делегацијата.