fbpx
Агро бизнисБез категоријаВестиМакедонијаТоп вести

Верници и на снег се искачија во црквичката Св.Атанасиј на Смолево

Верници од Битола и битолско денеска и на снег се искачуваат до месноста викана Смолево за да запалат свеќа за здравје во црквичата Св. Атанасиј.

Во чест на христијанскиот празник Свети Атанасиј верници од Битола и битолско денеска и на снег се искачуваат до  месноста викана Смолево за да запалат свеќа за здравје во црквичата Св. Атанасиј.

Смолево прерасна во едно од најпосетените места за рекреација во Битолско. Тоа е дестинација каде редовно застануваат да одморат планинарите што се искачуваат на врвот Неолица на Баба Планина виок 1440 метри. До црквата извира вода, која посетителите ја пијат верувајќи дека помага при лекување на болести на главата и од уплав кај малите деца. Водата која извира тука се смета дека е од изворите Дванаесет кладенци кај Нолица.

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close