fbpx
ВестиВиноТоп вести

Стасаа парите за лозарите-377,7 милиони денари за „Ковид 19“ мерката за откупено грозје за винската индустрија

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој заедно со Генералниот секретеријат на Владата на Република Северна Македонија, денеска на сметките на 8,780 лица исплати вкупно 377,7 милиони денари за „Ковид 19“ мерката за откупено грозје за винската индустрија.

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој заедно со Генералниот секретеријат на Владата на Република Северна Македонија, денеска на сметките на 8,780 лица исплати вкупно 377,7 милиони денари за „Ковид 19“ мерката за откупено грозје за винската индустрија.
Со овој пакет се обезбеди и поддршка од 30% за направени транспортни трошоци за извезено флаширано вино и 20 % за направени транспортни трошоци за извезено наливно вино. Исто така, исплатени се средства и за поддршка на извезено винско грозје.
Со оваа исплата, Владата го исполни ветувањето дека до крајот на оваа година ќе бидат исплатени средствата обезбедени преку интервентните мерки за спас на лозарската и винската индустрија.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close