fbpx
ВестиТоп вести

Willibald UZ 80 toit’suse, евтин, електричен погон за дробење од Вилибалд

Повеќе од 50 години, J. Willibald GmbH е многу успешен во бизнисот со отпад и компостирање.
За подобра и побрза обработка и ферментација на подлогата на Биогас, беа компостирани и претворени во влакна. Значајни заштеди на трошоците се можни, на пример, ако се користи поевтино цврсто ѓубриво (кое, меѓутоа, треба да се фибернира) наместо скап супстрат од пченка.

Еве доаѓа Willibald UZ 80 toit’suse. Евтиниот, електричен погон за дробење од Вилибалд е опремен со брз ротор со 12 обемни шипки. Тој обработува различни суровини. Во прилог на ѓубриво, на пример, компири, шеќерна репка или  силажа од трева може да се дроби.

Повеќето корисници го интегрираат овој компактен електричен шредер во пренос или систем за да го автоматизираат процесот на обработка. Големите предности на Био-Шредер УЗ 80 се робусна, едноставна и докажана технологија, висока преку употреба со ниска потрошувачка на енергија, ниски трошоци за абење и работа, нечувствителен на загадувачи.

Сите шредери обработуваат различни суровини.
Некои оператори на фабрики за биогас известуваат дека варењето на супстратите резултирало со подобра вознемиреност и намалено абење во воведната техника. Покрај заштедата на трошоците на подлогата, исто така беше можно да се намалат трошоците за електрична енергија и трошоците за поправка.
Ве молиме да најдете дополнителни информации на www.willibald-gmbh.de

 

Зелена берза

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close