fbpx
Вести

За 10% поевтинува свинското месо

Поевтинува свинското месо. Одгледувачите и поголемите свињарски фарми одлучиле да ја намалат продажната цена за 10%. Овој потег го правдаат со состојбите со цените во регионот и задржувањето на нивото на продажба на домашното свинско месо.

za 10 procenti poevtinuva svinskoto meso

 

– Цената на свинското месо да се намали, но бидејќи кај нас постојат демократски односи, одлучивме самите членови на нашето Здружение да имаат извесна флексибилност и слобода при формирањето на цените, во зависност од времетраење на соработката, во зависност од големината на порачките и од зависност на начинот и времетраењето на плаќањата така и да се движи цената на свињите од 90 до 95 денари. – изјави, Ефтим Шаклев, Здружение на одгледувачи на свињи.

Тагови

Слични написи

Прочитајте исто така

Close
Back to top button
Close