вести

Започнаа подготовките за откуп на тутунот

 

zapochnaa podgorovkite za otkup na tutunot

Подготовките за откуп на тутунот од новата реколта започнаа. Во Институтот за тутун во Прилеп, се прави проверка и верификација на примероците кои откупните компании ќе ги истакнат на сите вкупно 177 откупни пунктови. Биле договорени околу 25 милиони килограми, и се очекува според согледувањата на теренот производството  и откупени да бидат некаде над 20 милиони килограми тутун.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close