Затворена фабриката за производство на Нутела

(Oвој напис е објавен на: February 28, 2019)

Фабриката каде што се произведува најпознатиот крем во светот, Нутела, е затворена поради проблемот со квалитето кој им се појави. Оваа фабрика се наоѓа во северниот дел на Франција. Инспекциите кои што ја истражуваат целата ситуација, сеуште го откриваат проблемот и неговите причини. Ова е еден од најголемите погони каде што се произведуваат 600,000 Нутели.

Ова ќе биде голем застој за компанијата, бидејќи оваа фабрика е речиси четвртина од нивното производство, но од таму изјавија дека залихите се сепак огромни и сето тоа нема да влијае на продажбата.

 


 

friday.mk