Вести

Земјоделците очекуваат добар род и добра цена за ајварката

Пред сезоната на Куртовата капија се договара откупната цена. Вчера во Струмица на маса земјоделците, преработувачите и министерството за земјоделство заедно со инспекторатот ја договараа цената за претстојниот откуп.

zemjodelcite ochekuvaat dobar rod i dobra cena za ajvarkata

 

Земјоделците по договорот и откако ќе се искристализира цената ќе можат да ги склучат и договорите. Од министерството велат дека цената ќе се одредува според класата на пиперката.

Земјоделците сметаат дека системското делување и конкретизирањето на цената ќе допринесат за сигурен пласман и ги отфрлаат сомнежите дека производот целосно ќе биде откупен.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close