вести

Зголемено производството на шумски производи

drva

Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во четвртото тримесечје од 2017 година е за 7,7 отсто поголемо во споредба со истиот период од претходната година.

Според податоците на Државниот завод за статистика, зголемување на шумското производство е забележано кај трупците од иглолисни видови, рудничкото дрво од иглолисни видови, огревното дрво од иглолисни и листопадните видови и друго грубо обработено дрво, цепеници, дрвени столбови и колци.

Намалување има кај рудничкото дрво од листопадни видови, другото заоблено дрво од иглолисни и листопадни видови и просторното дрво од иглолисни видови.


 

а1он

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close