вестиВино

6 начини како да отворите шише вино кога немате отворач

(Oвој напис е објавен на: февруари 27, 2017)

Замислете си дека уживате во мирна релаксирана вечер, ви текнува дека сакате да си ставите чаша вино за уживањето да биде поголемо, но сфаќате дека немате отворач.

6 nachini kako da otvorite shishe vino koga nemate otvorach

 

За среќа постојат и други генијални начини како без нервоза да уживате во вашето вино:

1. Со завртка и клешти

Колку е поголема завртката толку подобро. Ставете ја во плутата и во длабочина најмалку од 1.5cm и почнете да влечете на нагоре со клештите.

7-nacini-kako-da-otvorite-shishe-vino-bez-otvorac-1

2. Со џебен нож

Плутата можете да ја отстраните и со џебно ноже кое треба да биде помало споредено со самата плута. Можете да влечете на нагоре или на страна.

7-nacini-kako-da-otvorite-shishe-vino-bez-otvorac-2

3. Со жица и клешти

Со клештите благо превиткајте го едниот крај на жицата и започнете да ја внесувате на страна од плутата, а откако ќе успеете да ја внесете жицата и како кука ја да дофати на другата страна плутата, тогаш почнете со влечење на нагоре.

7-nacini-kako-da-otvorite-shishe-vino-bez-otvorac-3

4. Со спојувалки

Малку исправете ги спојувалките, како на сликата, ставете ги на две спротивни страни од плутата. Навртете ги над плутата и влечете нагоре.

7-nacini-kako-da-otvorite-shishe-vino-bez-otvorac-4

5. Со нож или маркер

Ова подразбира да ја турнете на надолу тапата, не да ја вадите.

7-nacini-kako-da-otvorite-shishe-vino-bez-otvorac-5

6. Чекан и неколку клинци

Набодете ги клинците во плутата, а потоа со чеканот извлечете ги на нагоре заедно со плутата.

7-nacini-kako-da-otvorite-shishe-vino-bez-otvorac-6

Сега конечно можете на мира да уживате во виното…

7-nacini-kako-da-otvorite-shishe-vino-bez-otvorac-8

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close