fbpx
Агро бизнисВестиМакедонијаТоп вести

Адиса Амети млада земјоделка, добитник на грант до 10.000 евра

Нејзиниот деловен план е во насока на модернизација на производството, конкретно таа ќе набави автоматски тресач на вишни со што процесот на берба ќе биде побрз и поедноставен. Планира да набави и опрема за преработка на медот.

Адиса Амети е млада земјоделка, добитник на грант до 10.000 евра за мерката „Млад земјоделец“.
Таа работи на семјна фарма во општина Боговиње, каде на 2 ха површина, одгледува вишни, а има и 7 пчелни семејства.
Нејзиниот деловен план е во насока на модернизација на производството, конкретно таа ќе набави автоматски тресач на вишни со што процесот на берба ќе биде побрз и поедноставен. Планира да набави и опрема за преработка на медот.
Можноста која и ја дава државата со финансиската подршка во форма на неповрати 10.000 евра, ќе придонесе за поефикасно и поекономично производство со поголеми приноси и поголем профит.
Се е полесно, кога државата стои позади младите земјоделци.
Тагови

Слични написи

Back to top button
Close