Анима Мунди: Владата да ги отповика мерките , ова е масакр

(Oвој напис е објавен на: August 21, 2019)

Отповикување на владините мерки за отстрел на диви свињи со цел заштита од свинска чума, побараа од друштвото за заштита на животните, Анима Мунди, објавува канал 5.

 

Според нив, ова е масакр врз животните кој нема вистински превентивно да повлијае на тоа да не се појави африканската свинска чума и во нашата земја.

Свинската чума не е опасна за луѓето, а само Македонија планира масакр на свињите, додека мерките во нашето соседство се сведуват на хигиена, дезинфекција, исклучување на контакт т.е. движење на животните, пријавување на секое угинато животно, забрана за увоз и извоз, се наведува во реакцијата.

Извор: канал5

Share Button