вести

Берењето шумски плодови како бизнис

(Oвој напис е објавен на: март 1, 2017)

Се зголемува бројот на семејства во Малешевскиот регион кои заработуваат од плодовите кои ги дава природата. Правење на сокови, слатка од диви јагоди, малини, капини, боровинка и аронија на пет семејства во Беровскиот регион им е семеен бизнис.

berenjeto shumski plodovi kako biznis

 

Илчо Христов од Берово веќе 22 години егзистира од берење и пласирање на производите кои ги има во малешевските шуми.

Христов вели дека од производите од шумските плодови има за да добро егзистира неговото семејство. Со години си нашол и пласман на своите производи за кои вели дека се органски и набрани во планината. Како што се зголемуваат муштериите, така и го зголемил производството.

Тагови

Слични написи

Back to top button
Close